Knedlíčky do polévky z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 0 ks cibule 200 g mleté míchané maso podle chuti česnek sůl mletý kmín mletá sladká paprika mletý černý pepř mletý muškátový oříšek podle potřeby jemná strouhanka
Postup Knedlíčky do polévky z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Na oleji osmahneme cibuli a přidáme ji k mletému masu. Důkladně propracujeme vidličkou (případně rozmixujeme), aby hmota byla jemnější. Přidáme koření a také podle chuti česnek. Já jsem koření dala odhadem, vše zpracovala, uvařila 1 knedlíček a podle jeho chuti upravila směs.
Na vedlejším talíři smícháme prosátou strouhanku s práškem do pečiva a přidáme do masové směsi. Postupným přidáváním jemně prosáté strouhanky vypracujeme kompaktní hmotu, z ní vytvarujeme kuličky a potom je slabě obalíme v prosáté strouhance.
Knedlíčky uvaříme doměkka v osolené vodě.
Knedlíčky z mletého masa přidáme do hotové polévky. Pokud nám knedlíčky zbudou, můžeme je zmrazit pro přípravu další polévky.