Knedlíčky do polévky z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
0 ks cibule
200 g mleté míchané maso
podle chuti
česnek
sůl
mletý kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek
podle potřeby
jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme ji k mletému masu. Důkladně propracujeme vidličkou (případně rozmixujeme), aby hmota byla jemnější. Přidáme koření a také podle chuti česnek. Já jsem koření dala odhadem, vše zpracovala, uvařila 1 knedlíček a podle jeho chuti upravila směs.

  3. Na vedlejším talíři smícháme prosátou strouhanku s práškem do pečiva a přidáme do masové směsi. Postupným přidáváním jemně prosáté strouhanky vypracujeme kompaktní hmotu, z ní vytvarujeme kuličky a potom je slabě obalíme v prosáté strouhance.

  4. Knedlíčky uvaříme doměkka v osolené vodě.

  5. Knedlíčky z mletého masa přidáme do hotové polévky. Pokud nám knedlíčky zbudou, můžeme je zmrazit pro přípravu další polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!