Pravý salát Caesar recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 2 ks žloutek 1 ks citron 1 - 2 lžičky cukr krupice 100 g parmazán 2 lžičky parmazán 4 ks ančovičky 150 ml olivový olej olivový olej 2 ks kuřecí prsa 1 lžička dijonská hořčice 1 lžička worcestrová omáčka mletý černý pepř 1 ks římský salát 1 ks bílá bagetka
Postup Pravý salát Caesar
Postup přípravy receptu
-
Římský salát omyjeme a překrájíme na kousky o velikosti soust. Salát výjimečně netrháme. Salát vsypeme do velké mísy
Připravíme si zálivku. Do misky rozklepneme žloutky, přidáme hořčici, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku a jemně nastrouhaný parmazán. Osolíme a opepříme, můžeme přidat také trošku cukru. Postupně přiléváme olej a šleháme. Nezapomeneme přisypat najemno nakrájené ančovičky. Zálivka na salát Caesar je hotová, když má majonézovou konzistenci
Bílou bagetku nakrájíme na kostičky. Na troše olivového oleje necháme rozvonět oloupané stroužky česneku. Poté česnek vyjmeme a dáme stranou. Na ovoněném oleji dozlatova osmahneme na kostky nakrájené kuřecí maso, které jsme osolili a opepřili
Parmazán nastrouháme na hoblinky, můžeme si pomoci škrabkou. Kostičky bagety nasucho opečeme
Na kousky salátu (těsně před podáváním) vlijeme připravenou zálivku a dobře promícháme. Přidáme opečené kousky kuřecího masa a opět promícháme
Ochucený salát nasrvírujeme na talíře, posypeme krutonky a nakonec i hoblinkami parmazánu. Takto připravený salát Caesar ihned podáváme.