Knedlíčky z krupice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
podle potřeby
30 g máslo
těsto
3 kg brambory
0 l mléko
50 g krupice
náplň
4 ks rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Z nastrouhaných brambor se pokusíme odebrat všechnu tekutinu. Rohlík nebo housku nakrájíme na kostky, opečeme je na másle a ihned ukládáme na sací ubrousek.

  2. Mléko s krupicí uvaříme do husté hmoty, kterou osolíme a přilijeme k nastrouhaným bramborám. Z bramborové hmoty mokrými rukama tvoříme knedlíčky vhodné velikosti podle nás. Do středu knedlíčku vtlačíme opečenou kostku rohlíku a opět dobře uzavřeme. Do těsta můžeme přidat oblíbené bylinky.

  3. Knedlíčky vaříme ve vroucí osolené vodě a hlídáme, ať se nám nerozvaří.

  4. Knedlíčky z krupice podáváme jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!