Koktejl z kuřecích jater recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 hrst petrželka
300 g majonéza
2 ks citron
200 g smetana ke šlehání
2 ks hlávkový salát
1 kg kuřecí játra
2 kg jablka jonatány
podle chuti
sůl
estragon
cukr moučka
worchesterová omáčka
cayenský pepř
tokajské víno samorodné

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra vložíme do vařící osolené vody, potom vyjmeme a zchladíme studenou vodou. Větší kousky odložíme a zbytek propasírujeme přes sítko. Smetanu ušleháme a petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Do nerezové nádoby dáme majonézu, propasírovaná játra, ušlehanou šlehačku, petrželku a estragon. Ochutíme citronem, cukrem moučka a cayenským pepřem. Směs šleháme šlehačem dohladka, přitom přidáváme podle chuti worchester, kečup a víno. Hotovou směs uložíme vychladit do ledničky.

  3. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  4. Deset pohárů vyložíme pokrájenými listy hlávkového salátu. Na listy salátu klademe nakrájená jablka a kousky kuřecích jater. Potom zalijeme vychlazenou směsí, posypeme estragonem, zdobíme kousky vařených vajec a kolečky citronu.

  5. Koktejl z kuřecích jater podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!