Koktejl z kuřecích jater recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 hrst petrželka 300 g majonéza 2 ks citron 200 g smetana ke šlehání 2 ks hlávkový salát 1 kg kuřecí játra 2 kg jablka jonatány podle chuti sůl estragon cukr moučka worchesterová omáčka cayenský pepř tokajské víno samorodné
Postup Koktejl z kuřecích jater recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěná játra vložíme do vařící osolené vody, potom vyjmeme a zchladíme studenou vodou. Větší kousky odložíme a zbytek propasírujeme přes sítko. Smetanu ušleháme a petrželku nasekáme nadrobno.
Do nerezové nádoby dáme majonézu, propasírovaná játra, ušlehanou šlehačku, petrželku a estragon. Ochutíme citronem, cukrem moučka a cayenským pepřem. Směs šleháme šlehačem dohladka, přitom přidáváme podle chuti worchester, kečup a víno. Hotovou směs uložíme vychladit do ledničky.
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Deset pohárů vyložíme pokrájenými listy hlávkového salátu. Na listy salátu klademe nakrájená jablka a kousky kuřecích jater. Potom zalijeme vychlazenou směsí, posypeme estragonem, zdobíme kousky vařených vajec a kolečky citronu.
Koktejl z kuřecích jater podáváme s pečivem podle chuti.