Koláč Hedvika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 6-8 lžic mléko 160 g tuk 1 ks prášek do pečiva 200 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 300 g hladká mouka 1 špetka citronová kůra 300 g polohrubá mouka podle chuti jablková náplň
Postup Koláč Hedvika recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto. Mléko přidáváme podle tuhosti. Linecké těsto rozdělíme na 2 části, obě rozválíme na placku o velikosti plechu.
Na plech dáme jednu placku. Rovnoměrně na ni rozetřeme jablkovou směs a přiklopíme druhou plackou. Koláč dáme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme sypat cukrem a zdobit šlehačkou.