Koláč rybízáč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
14 dkg máslo
2 ks žloutek
1 lžička prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr
25 dkg hladká mouka
krém
3 ks bílek
21 dkg cukr moučka
náplň
rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku, 2 žloutků, vanilkového cukru a prášku do pečiva uděláme těsto, které necháme asi hodinu v chladu odpočinout.

  2. Pak těsto rozválíme, rozprostřeme na suchý plech a vidličkou uděláme do těsta dírky. Dáme do trouby a upečeme do 3/4. Vyndáme a necháme vystydnout. Pak nasypeme rybíz a potřeme sněhem ze 3 bílků a moučkového cukru a dáme upéct dorůžova.

  3. Žloutky, které zbudou z bílků na sníh, přidáváme do těsta, kterému se tím vůbec nic nestane a je stejně křehké.

  4. Koláč rybízáč děláme vždy z dvojité dávky (na hluboký plech), neboť se u nás velmi rychle sní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!