Lupínky v čokoládě recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 20 g máslo 100 ml mléko 100 g čokoláda na vaření olej na smažení 100 g polotovar lupínky na smažení
Postup Lupínky v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180 - 200 °C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu. Nabereme hrst snacků a opatrně je vhodíme do rozpáleného oleje. Snacky jsou hotové během 5 - 10 vteřin
Čokoládu začneme připravovat ihned poté, abychom měli snacky stále teplé a křupavé. Rozehřejeme velmi pozvolna 100 ml mléka a přidáme čokoládu. Pozvolna mícháme několik minut. Nakonec přidáme 20 g másla a čekáme, až se rozpustí. Teď už jen snacky polijeme horkou čokoládou. Doporučujeme čokoládu nechat na snackách zchladit 5 - 10 minut v lednici
Až ochutnáte, pochopíte, jak jsou lupínky v čokoládě úžasné.