Lupínky v čokoládě recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

20 g máslo
100 ml mléko
100 g čokoláda na vaření
olej na smažení
100 g polotovar lupínky na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180 - 200 °C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu. Nabereme hrst snacků a opatrně je vhodíme do rozpáleného oleje. Snacky jsou hotové během 5 - 10 vteřin

  2. Čokoládu začneme připravovat ihned poté, abychom měli snacky stále teplé a křupavé. Rozehřejeme velmi pozvolna 100 ml mléka a přidáme čokoládu. Pozvolna mícháme několik minut. Nakonec přidáme 20 g másla a čekáme, až se rozpustí. Teď už jen snacky polijeme horkou čokoládou. Doporučujeme čokoládu nechat na snackách zchladit 5 - 10 minut v lednici

  3. Až ochutnáte, pochopíte, jak jsou lupínky v čokoládě úžasné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!