Kombinovaný salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl petrželka 100 g květák 100 g červená řepa 100 g zelené fazolky zálivka 20 ml olej 12 ml ocet
Postup Kombinovaný salát recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vroucí osolené vodě uvaříme květák, který vytahujeme po rozevření růžic. Ochladíme a rozlomíme na růžičky. Dáme doprostřed talíře na hromádku.
Ve vařící vodě svaříme zelené fazolky, vyjmeme, ochladíme a nakrájíme. Položíme do kruhu okolo květáku. Do studené vody položíme umytou červenou řepu a vaříme doměkka. Necháme ochladit.
Řepu oloupeme a nastrouháme na hoblinky či nakrájíme na kousky. Posolíme. Položíme ji na talíř okolo věnce z předešlé zeleniny a ozdobíme petrželkou.
Hotový salát se zalévá dresinkem z octu a oleje podle chuti.