Kořeněná bylinková polévka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
100 g strouhanka
1 svazek petrželka
3 ks žloutek
150 ml smetana
1 svazek pažitka
1 l kuřecí vývar
250 g kuřecí prsa
podle chuti
sůl
řeřicha
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme dvě lžíce strouhanky, postupně přimícháme žloutky, zbytek strouhanky a osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a uložíme do chladu.

  2. Do vývaru přidáme nakrájená kuřecí prsíčka a asi 10 minut povaříme, maso vyjmeme, vývar zahustíme smetanou a krátce povaříme. Omyjeme petrželku, řeřichu a pažitku, nasekáme nadrobno a přidáme do vývaru, polévku dochutíme solí a pepřem.

  3. Z máslového těsta vykrajujeme malé noky a zhruba 10 minut je povaříme v osolené vodě. Vkládáme je potom i s kuřecím masem do polévky.

  4. Kořeněnou bylinkovou polévku s kuřecím masem rozlijeme do talířů či misek a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!