Kořeněné sušenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
250 g máslo
1 ks citron
200 g cukr moučka
500 g hladká mouka
150 g mandlové lupínky
2 špetky jedlá soda
100 g mleté mandle
1 balíček perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Citron spaříme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Máslo nakrájíme na malé kousky a společně s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce, citronovou kůru, koření a sůl. Mezitím si rozpustíme jedlou sodu v 1 - 2 lžičkách vlažné vody. Přidáme ji do máslové hmoty a společně s moukou a mletými mandlemi vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a necháme asi hodinu v chladu uležet.

  2. Těsto rovnoměrně vyválíme na pomoučeném vále do síly 3 až 4 mm. Posypeme je polovinou mandlových lupínků, které lehce přejedeme válečkem a tím je do těsta mírně vtlačíme. Formičkami vykrajujeme potřebné tvary - kolečka, hvězdičky, měsíčky, srdíčka. Zbytky těsta znovu uhněteme, vyválím, posypeme lupínky a vykrajujeme další tvary. Postup opakujeme do spotřebování těsta.

  3. Troubu předehřejeme na 200°C. Na plech vyložený pečícím papírem pokládáme jednotlivé sušenky mandlovou stranou dolů. Pečeme 12 minut.

  4. Upečené kořeněné sušenky necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!