Kotlety brněnského fajnšmekra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce máslo
50 g šunka
2 ks rajče
0 ks citron
1 ks párek
100 g žampiony
1 lžička hladká mouka
1 dl smetana ke šlehání
800 g vepřová kotleta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku a čisté žampiony nakrájíme na nudličky a párek na plátky.

  2. Kotlety opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Vyndáme je a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme máslo, žampiony a párek se šunkou. Směs promícháme, podusíme, zaprášíme moukou, zalijeme šlehačkou a vývarem, osolíme a ochutíme citronovou šťávou.

  3. Při podávání kotlety ozdobíme půlkou rajčete, houbovou směsí a sekanou petrželkou. Kotlety brněnského fajnšmekra podáváme se šunkovou rýží nebo vařenými brambory. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!