Kotlety plněné ovocem a slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
mletý pepř
4 plátky vepřová kotleta
salát
sůl
1 hlávka salát
cukr krupice
mletý pepř
2 lžíce citronová šťáva
150 g kyselá smetana
na ozdobu
4 snítky petrželka
náplň
1 ks jablko
100 g anglická slanina
4 ks sušené švestky

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji nasucho opečeme dozlatova. Švestky nakrájíme nadrobno, jablko oloupeme a nahrubo nastrouháme. Slaninu, švestky i s jablkem promícháme.

  2. Do každé kotlety naříznem kapsu, naplníme ji připravenou směsí a konec spíchneme párátky. Na rozehřátém oleji kotlety z každé strany 6 - 7 minut opékáme, pak je osolíme i opepříme.

  3. Salát propláchneme, rozebereme a natrháme. Smícháme smetanu s citronovou šťávou a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Zálivkou přelijeme salát a lehce promícháme.

  4. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a rozložíme na ni kotlety i s výpekem, případně i zbylou náplň.. Uvedeme do varu a krátce podusíme.

  5. Kotlety plněné ovocem a slaninou na talíři ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s pečenými brambory a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!