Kotlíkový guláš podle Tomáše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800 g cibule 0 kg rajče 1 kg vepřové plecko 0 kg bílá paprika podle chuti sůl kmín chilli gulášové koření mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby brambory sádlo
Postup Kotlíkový guláš podle Tomáše recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlík nebo hrnec rozpálíme, přidáme sádlo (nejlépe domácí). Na rozpálený tuk vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a orestujeme. Přisypeme kmín, cibuli necháme zezlátnout a přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostky. Podlijeme trochou vody a dusíme.
Zeleninu očistíme a nakrájíme.
Kotlíkový guláš okořeníme, osolíme, přidáme mletou sladkou papriku a všechno promícháme. Dáváme pozor, aby se nám paprika nepřipálila. Já přidávám ještě trochu gulášového koření. Pokud připravujeme guláš v kotlíku, přidáme ještě větvičku z borovice, dodá guláši tu správnou chuť přírody. Po chvilce zalijeme vodou. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky a přilijeme vodu. Když je paprika poloměkká, přidáme pokrájená rajčata a podle potřeby ještě znovu podlijeme vodou. Kotlíkový guláš necháme provařit a nakonec přidáme nakrájené brambory. Ve chvíli, kdy je vše měkké, odstavíme. Kdo má rád chilli, může si kotlíkový guláš připravit o něco pikantnější.
Kotlíkový guláš podáváme jako vydatný hlavní chod.