Kotlíkový guláš podle Tomáše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g cibule
0 kg rajče
1 kg vepřové plecko
0 kg bílá paprika
podle chuti
sůl
kmín
chilli
gulášové koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
brambory
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kotlík nebo hrnec rozpálíme, přidáme sádlo (nejlépe domácí). Na rozpálený tuk vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a orestujeme. Přisypeme kmín, cibuli necháme zezlátnout a přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostky. Podlijeme trochou vody a dusíme.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  3. Kotlíkový guláš okořeníme, osolíme, přidáme mletou sladkou papriku a všechno promícháme. Dáváme pozor, aby se nám paprika nepřipálila. Já přidávám ještě trochu gulášového koření. Pokud připravujeme guláš v kotlíku, přidáme ještě větvičku z borovice, dodá guláši tu správnou chuť přírody. Po chvilce zalijeme vodou. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky a přilijeme vodu. Když je paprika poloměkká, přidáme pokrájená rajčata a podle potřeby ještě znovu podlijeme vodou. Kotlíkový guláš necháme provařit a nakonec přidáme nakrájené brambory. Ve chvíli, kdy je vše měkké, odstavíme. Kdo má rád chilli, může si kotlíkový guláš připravit o něco pikantnější.

  4. Kotlíkový guláš podáváme jako vydatný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!