Kotlíkový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
2 lžíce tuk
3 ks cibule
2 lžíce mouka
500 g točený salám
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce kečup
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
polévkové koření
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme všechny ingredience. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek utřeme s trochou soli. Salám nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. V kotlíku nebo hrnci rozpálíme tuk a cibuli v něm osmahneme. Zasypeme ji paprikou a moukou a rychle osmažíme. Přidáme kečup, zalijeme vodou a krátce jen povaříme. Vsypeme brambory, základ guláše osolíme a brambory uvaříme dopoloměkka. Pak přidáme salám, česnek, polévkové koření a vše, hlavně brambory, uvaříme doměkka.

  3. Hotový kotlíkový guláš podáváme s čerstvým chlebem a zdobíme kolečky syrové cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!