Koule v rajčatovém zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
1-2 ks vejce
2 ks rajčatový protlak
6 lžic hladká mouka
1-1 kg bílé zelí
0 kg mleté vepřové maso
150 g kulatozrnná rýže
podle chuti
cukr
sůl
1 lžička mletá červená paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky a vaříme v osolené vodě, dokud zelí není poloměkké. Voda musí zelí překrývat alespoň o 5 cm. Pak do zelí zamícháme rajčatový protlak. Dochutíme solí a cukrem.

  2. Z masa, vychladlé napůl uvařené rýže, vajec, papriky, pepře, soli uděláme směs jako na karbanátky. Tvarujeme z ní kuličky velikosti tenisového míčku a dobře je poválíme v hladké mouce. Masové koule zavaříme do zelí. Po asi 30 minutách zjistíme, jestli se nám koule uvařili i uprostřed. Pokud je omáčka řídká, přidáme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě.

  3. Koule v rajčatovém zelí podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!