Koule v rajčatovém zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl olej 1-2 ks vejce 2 ks rajčatový protlak 6 lžic hladká mouka 1-1 kg bílé zelí 0 kg mleté vepřové maso 150 g kulatozrnná rýže podle chuti cukr sůl 1 lžička mletá červená paprika mletý černý pepř
Postup Koule v rajčatovém zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky a vaříme v osolené vodě, dokud zelí není poloměkké. Voda musí zelí překrývat alespoň o 5 cm. Pak do zelí zamícháme rajčatový protlak. Dochutíme solí a cukrem.
Z masa, vychladlé napůl uvařené rýže, vajec, papriky, pepře, soli uděláme směs jako na karbanátky. Tvarujeme z ní kuličky velikosti tenisového míčku a dobře je poválíme v hladké mouce. Masové koule zavaříme do zelí. Po asi 30 minutách zjistíme, jestli se nám koule uvařili i uprostřed. Pokud je omáčka řídká, přidáme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě.
Koule v rajčatovém zelí podáváme s přílohou podle chuti.