Králičí stehna po provensálsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
750 g brambory
3 snítky rozmarýn
500 g mrkev
4 lžíce olivový olej
2 lžíce čerstvá petrželka
4 lžičky mletá sladká paprika
1 lžička drcený barevný pepř
1 špetka mleté chilli
4 porce králičí stehno
6 ks baby cuketa
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna očistíme a na povrchu mělce nařízneme do tvaru mřížky. Olej smícháme s kořením, nasekanou čerstvou petrželkou a rozmarýnem. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek, sůl a dobře promícháme. Směs naneseme na králičí stehna a vetřeme ji do masa.

  2. Malé brambory pečlivě omyjeme a nakrájíme na měsíčky, oškrábanou mrkev na kolečka. Baby cukety podélně rozkrojíme. Mrkev a brambory dáme do pekáče a promícháme s trochou marinády, kterou jsme potírali králíka. Pak na ně položíme králičí stehna a můžeme péct.

  3. Králičí stehna po provensálsku pečeme při 180 °C asi hodinu. Během pečení maso potíráme výpekem. Když je králičí maso skoro měkké, přidáme do pekáče cukety a vše společně dopečeme.

  4. Králičí stehna po provensálsku podáváme s pečenou zeleninou a brambory. Kdo chce, může přidat ještě čerstvé bílé pečivo jako přílohu, nejlepší je francouzská bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!