Králičí stehna po provensálsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 750 g brambory 3 snítky rozmarýn 500 g mrkev 4 lžíce olivový olej 2 lžíce čerstvá petrželka 4 lžičky mletá sladká paprika 1 lžička drcený barevný pepř 1 špetka mleté chilli 4 porce králičí stehno 6 ks baby cuketa podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Králičí stehna po provensálsku recept
Postup přípravy receptu
-
Králičí stehna očistíme a na povrchu mělce nařízneme do tvaru mřížky. Olej smícháme s kořením, nasekanou čerstvou petrželkou a rozmarýnem. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek, sůl a dobře promícháme. Směs naneseme na králičí stehna a vetřeme ji do masa.
Malé brambory pečlivě omyjeme a nakrájíme na měsíčky, oškrábanou mrkev na kolečka. Baby cukety podélně rozkrojíme. Mrkev a brambory dáme do pekáče a promícháme s trochou marinády, kterou jsme potírali králíka. Pak na ně položíme králičí stehna a můžeme péct.
Králičí stehna po provensálsku pečeme při 180 °C asi hodinu. Během pečení maso potíráme výpekem. Když je králičí maso skoro měkké, přidáme do pekáče cukety a vše společně dopečeme.
Králičí stehna po provensálsku podáváme s pečenou zeleninou a brambory. Kdo chce, může přidat ještě čerstvé bílé pečivo jako přílohu, nejlepší je francouzská bageta.