Králík na zelenině podle J. Bartuška recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks pórek
2 ks mrkev
1 ks králík
2-3 lžíce máslo na smažení
3 lžičky citronová kůra
2 lžičky citronová šťáva
podle chuti
bylinková sůl
směs
1 špetka sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší pánve dáme máslo a cukr, rozehřejeme a poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Za stálého míchání osmahneme dozlatova, doplníme o nakrájený (středně velký) pórek a znovu osmahneme.

  2. K zelenině přidáme nasolené porce králíka, ochutíme česnekem, majoránkou, citronovou kůrou a trochou citronové šťávy. Králíka na zelenině mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  3. Jako přílohu ke králíkovi na zelenině podle J. Bartuška podáváme rýži nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!