Králík pečený na hořčici recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 stroužky česnek
4 ks cibule
1 sklenka plnotučná hořčice
500 g králičí maso
podle potřeby
olej
masový vývar
podle chuti
sůl
Postup Králík pečený na hořčici recept
Postup přípravy receptu
-
Králičí maso očistíme, omyjeme a osušené potřeme důkladně hořčicí a nasolíme.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na dno zapékací misky kápneme několik kapek oleje a rozetřeme. Na to poklademe cibuli s česnekem, navrstvíme králičí maso v hořčici.
Během pečení podléváme masovým vývarem a pečeme dozlatova.
Králíka pečeného na hořčici podáváme s bramborovým knedlíkem.