Křehké jarní kuře pečené na medu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička česnek 2 lžíce sůl 1 špetka sůl 2 hrnky voda 1 ks kuře 1 lžička zázvor 3 lžíce med 3 lžíce olivový olej 2 lžíce sojová omáčka 2 lžíce citronová šťáva
Postup Křehké jarní kuře pečené na medu
Postup přípravy receptu
-
Mladé kuře omyjeme a rozporcujeme, dobře osolíme a na pekáčku podlijeme trochou vody. Troubu rozehřejeme na 180 °C a asi 10 minut v ní kuře necháme lehce zapéct
Mezitím si připravíme nevšední a chuťově velmi zajímavou marinádu - olivový olej, sůl, sojová omáčka, citronová šťáva, čerstvý strouhaný zázvor, česnek, med
Kuře marinádou často a pečlivě potíráme, měli bychom ji celou spotřebovat. Kuře brzy chytne zlatou až tmavě hnědou barvu, maso však pečeme tak douho, až se začne lehce oddělovat od kosti
Křehké jarní kuře pečené na medu podáváme s jasmínovou rýží.