Křehké kokosové těsto recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g máslo
100 g kokos
100 g cukr moučka
200 g hladká mouka
1 lžíce smetana ke šlehání
1/2 lžičky čerstvá citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Na vál nasypeme hladkou mouku (prosetou), přisypeme moučkový cukr i kokos (kokosovou moučku), přidáme rozměklý tuk i citronovou kůru a vyklepneme vejce. Všechny ingredience důkladně, ale rychle zpracujeme. Podle potřeby, pokud je těsto hutné a špatně se pojí, přidáme smetanu

  2. Z těsta vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme asi na 1 hodinu odpočinout do chladu

  3. Z těsta na pomoučněném vále vyválíme placku a vypichujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Vždy na plech dáváme tvary stejné velikosti

  4. Menší tvary pečeme na 180 °C, větší na 200 °C. Podle velikosti tvarů pečeme

  5. 15 - 30 minut. Během pečení je nutná kontrola. Hotové cukroví má krásně zlatavou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!