Krém z červené čočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce olivový olej
0.5 lžičky kari koření
1 lžíce citronová šťáva
250 g červená čočka
1 dl smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme spolu s plátky česneku na olivovém oleji. Přisypeme červenou čočku, kterou zalijeme vodou tak, aby hladina byla cca 2 - 3 cm nad čočkou. Vaříme 15 - 20 minut do změknutí.

  2. K povařené červené čočce přilijeme smetanu, přidáme kari koření a citronovou šťávu. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, podle potřeby přiléváme vodu, aby byl čočkový krém tak akorát hustý. Polévku dochutíme solí a pepřem.

  3. Krém z červené čočky podáváme s opraženými semínky a opečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!