Krémová bramborová polévka s párkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 hrnečky brambory
1 ks párek
1 kostka slepičí bujon
1 hrneček polévková zelenina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek
podle potřeby
pórková nať

Postup přípravy receptu

  1. Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Zelenou část pórku a malou cibulku nakrájíme na jemno. Zeleninu dávám v poměru 1:1:2 (petržel, celer, mrkev). Frankfurtský párek nejprve podélně rozkrojíme a potom nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky velké asi 1 x 1 cm, propláchneme v sítu a necháme okapat.

  2. Na másle nejprve osmahneme cibuli. Když zesklovatí, přidáme polévkovou zeleninu, také osmahneme a dobře mícháme. Do hrnce přidáme brambory a také osmahneme. Brambory také trochu zesklovatí a hlavně nasají máslo. Zalijeme teplou vodou, přidáme bujon a vaříme do změknutí zeleniny.

  3. Potom asi tak třetinu zeleniny odebereme děrovanou naběračkou na talíř. Zbylé suroviny rozmixujeme. Přidáme nakrájený pórek a párek a necháme projít varem. Dodáme zpět zeleninu z talíře a dochutíme. Podle chuti můžeme přidat i trochu muškátového oříšku.

  4. Krémovou bramborovou polévku s párkem podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!