Krémová bramborová polévka s párkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 2 hrnečky brambory 1 ks párek 1 kostka slepičí bujon 1 hrneček polévková zelenina podle chuti sůl mletý černý pepř mletý muškátový oříšek podle potřeby pórková nať
Postup Krémová bramborová polévka s párkem recept
Postup přípravy receptu
-
Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Zelenou část pórku a malou cibulku nakrájíme na jemno. Zeleninu dávám v poměru 1:1:2 (petržel, celer, mrkev). Frankfurtský párek nejprve podélně rozkrojíme a potom nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky velké asi 1 x 1 cm, propláchneme v sítu a necháme okapat.
Na másle nejprve osmahneme cibuli. Když zesklovatí, přidáme polévkovou zeleninu, také osmahneme a dobře mícháme. Do hrnce přidáme brambory a také osmahneme. Brambory také trochu zesklovatí a hlavně nasají máslo. Zalijeme teplou vodou, přidáme bujon a vaříme do změknutí zeleniny.
Potom asi tak třetinu zeleniny odebereme děrovanou naběračkou na talíř. Zbylé suroviny rozmixujeme. Přidáme nakrájený pórek a párek a necháme projít varem. Dodáme zpět zeleninu z talíře a dochutíme. Podle chuti můžeme přidat i trochu muškátového oříšku.
Krémovou bramborovou polévku s párkem podáváme s pečivem podle chuti.