Krémová houbová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 200 ml smetana 5 větviček tymián 600 ml zeleninový vývar 1 sklenka suché bílé víno 250 g světlé houby 250 g tmavé houby podle chuti sůl brambory mletý pepř strouhaný muškátový oříšek podle potřeby olivový olej
Postup Krémová houbová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Houby důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Cibuli s česnekem jemně nasekáme. Brambory nakrájíme na velmi malé kostičky. Čerstvý tymián umyjeme a odendáme lístečky.
Na olivovém oleji zpěníme cibulku s česnekem a přidáme houby, brambory a tymián. Zalijeme vínem a jakmile vyprchá, dolijeme vývarem. Vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu, ještě jednou provaříme (alespoň na 5 minut). Hotovou houbovou polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Krémovou houbovou polévku podáváme teplou.