Krémová okurková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 svazek řeřicha
125 g smetana
1 svazek kopr
1 ks pórek
1 ks avokádo
250 g podmáslí
1 ks malá cibule
0.5 l zeleninový vývar
2 ks salátová okurka
1 svazek bedrník nebo petrželka
podle chuti
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Okurky omyjeme, podélně rozřízneme a krájíme napříč na plátky na prst široké.

  2. Pórek nakrájíme na kolečka a cibuli na kostičky.

  3. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme na oleji do zesklovatění. Přidáme očištěnou zeleninu a společně dusíme. Přilijeme vývar a asi 10 minut povaříme.

  4. Kopr a bedrník omyjeme, řeřichu ostříháme. Část kopru dáme stranou.

  5. Avokádo rozpůlíme, odstraníme jádro a lžící vyškrábeme dužinu.

  6. Polévku, koření a avokádo rozmixujeme. Do mírně zchladlé polévky vmícháme podmáslí. Smetanu lehce ušleháme a krátce před podáváním vmícháme do polévky.

  7. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetičku muškátového oříšku.

  8. Krémovou okurkovou polévku podáváme teplou i studenou a zdobíme snítkou kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!