Krémová okurková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 svazek řeřicha 125 g smetana 1 svazek kopr 1 ks pórek 1 ks avokádo 250 g podmáslí 1 ks malá cibule 0.5 l zeleninový vývar 2 ks salátová okurka 1 svazek bedrník nebo petrželka podle chuti sůl pepř muškátový oříšek
Postup Krémová okurková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Okurky omyjeme, podélně rozřízneme a krájíme napříč na plátky na prst široké.
Pórek nakrájíme na kolečka a cibuli na kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme na oleji do zesklovatění. Přidáme očištěnou zeleninu a společně dusíme. Přilijeme vývar a asi 10 minut povaříme.
Kopr a bedrník omyjeme, řeřichu ostříháme. Část kopru dáme stranou.
Avokádo rozpůlíme, odstraníme jádro a lžící vyškrábeme dužinu.
Polévku, koření a avokádo rozmixujeme. Do mírně zchladlé polévky vmícháme podmáslí. Smetanu lehce ušleháme a krátce před podáváním vmícháme do polévky.
Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetičku muškátového oříšku.
Krémovou okurkovou polévku podáváme teplou i studenou a zdobíme snítkou kopru.