Piškotové srdce recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

8 ks vejce
500 g máslo
1/4 l mléko
30 g hladká mouka
200 polohrubá mouka
140 g mleté ořechy
1 balíček kypřící prášek do pečiva
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky opatrně oddělíme od bílků a utřeme s cukrem a ořechy. Přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Formu ve tvaru srdce vytřeme tukem (sádlem), vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při 170st.C asi 45 min (kontrolujeme špejlí, zda se nelepí)

  2. Připravíme si náplň. Kaše k nastavení krému: 100 g másla a 30 g hladké mouky ze kterých uděláme světlou jíšku, zalijeme asi 1/4 l mléka, mícháme na ohni do zhoustnutí hladké kaše. Po zchladnutí na teplotu připraveného másla utřeme s 400 g másla, přidáme slazené kondenzované zkaramelizované mléko, vše spojíme do hladkého krému

  3. Upečený korpus piškotového srdce po vychladnutí uvolníme z formy a rozkrojíme podélně na tři pláty. Spodní plát potřeme džemem (rybíz, višně...), pak částí krému, přiložíme druhý plát, pokapeme rumem, opět potřeme džemem a krémem, položíme navrch poslední plát, pomažeme boky srdce. Vrchní stranu polijeme čokoládovou polevou, rozetřeme

  4. Kraj piškotového srdce politého polevou ozdobíme zbylým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!