Piškotové srdce recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 8 ks vejce 500 g máslo 1/4 l mléko 30 g hladká mouka 200 polohrubá mouka 140 g mleté ořechy 1 balíček kypřící prášek do pečiva čokoládová poleva
Postup Piškotové srdce
Postup přípravy receptu
-
Žloutky opatrně oddělíme od bílků a utřeme s cukrem a ořechy. Přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Formu ve tvaru srdce vytřeme tukem (sádlem), vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při 170st.C asi 45 min (kontrolujeme špejlí, zda se nelepí)
Připravíme si náplň. Kaše k nastavení krému: 100 g másla a 30 g hladké mouky ze kterých uděláme světlou jíšku, zalijeme asi 1/4 l mléka, mícháme na ohni do zhoustnutí hladké kaše. Po zchladnutí na teplotu připraveného másla utřeme s 400 g másla, přidáme slazené kondenzované zkaramelizované mléko, vše spojíme do hladkého krému
Upečený korpus piškotového srdce po vychladnutí uvolníme z formy a rozkrojíme podélně na tři pláty. Spodní plát potřeme džemem (rybíz, višně...), pak částí krému, přiložíme druhý plát, pokapeme rumem, opět potřeme džemem a krémem, položíme navrch poslední plát, pomažeme boky srdce. Vrchní stranu polijeme čokoládovou polevou, rozetřeme
Kraj piškotového srdce politého polevou ozdobíme zbylým krémem.