Krémová polévka z černého kořene recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml mléko
3 ks šalotka
300 ml bílé víno
300 ml kuřecí vývar
500 g černý kořen
podle potřeby
sůl
tymián
pepř
olivový olej
lanýžový olej

Postup přípravy receptu

  1. Černý kořen oloupeme, nakrájíme na menší kusy a dáme jej do vody s citronem odležet. Oloupanou šalotku nakrájíme najemno a spolu s černým kořenem a orestujeme na oleji, zalijeme vínem, vývarem a mlékem, přidáme tymián a špetku soli, uvedeme do varu a vaříme do měkka.

  2. Měkký kořen rozmixujeme, pokud je polévka řídká, zahustíme ji na kostičky nakrájeným toustový chlebem, který v polévce rozvaříme, znovu rozmixujeme a celou polévku propasírujeme.

  3. Krém z černého kořene nakonec dochutíme solí, pepřem a lanýžovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!