Krémová polévka z černého kořene recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 ml mléko 3 ks šalotka 300 ml bílé víno 300 ml kuřecí vývar 500 g černý kořen podle potřeby sůl tymián pepř olivový olej lanýžový olej
Postup Krémová polévka z černého kořene recept
Postup přípravy receptu
-
Černý kořen oloupeme, nakrájíme na menší kusy a dáme jej do vody s citronem odležet. Oloupanou šalotku nakrájíme najemno a spolu s černým kořenem a orestujeme na oleji, zalijeme vínem, vývarem a mlékem, přidáme tymián a špetku soli, uvedeme do varu a vaříme do měkka.
Měkký kořen rozmixujeme, pokud je polévka řídká, zahustíme ji na kostičky nakrájeným toustový chlebem, který v polévce rozvaříme, znovu rozmixujeme a celou polévku propasírujeme.
Krém z černého kořene nakonec dochutíme solí, pepřem a lanýžovým olejem.