Krémový moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 2 ks žloutek 1 lžička prášek do pečiva 120 g cukr moučka 220 g polohrubá mouka 120 g Hera náplň 0.5 l mléko 0.5 kg tvaroh 1 balíček vanilkový cukr na ozdobu 5 ks bílek 5 lžic cukr krupice
Postup Krémový moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Na vál dáme mouku, cukr, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme vejce a žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme asi na 30 minut do lednice.
Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3 - 4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů tak, aby výška těsta byla asi 2 cm.
Na náplň dáme všechny suroviny do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižší stupeň otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40 - 45 minut.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160 °C.
Krémový moučník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.