Křenový kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce kapr
podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
1-2 dl smetana
křen
grilovací koření
drcený kmín
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a křen očistíme. Česnek utřeme, křen nastrouháme. Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, posypeme kořením na ryby, grilovacím kořením a drceným kmínem. Křen smícháme se smetanou.

  2. Kořeněné porce kapra naskládáme do pekáčku a zalijeme smetanou s křenem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme, až kapr změkne.

  3. Křenového kapra podáváme přelitého omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!