Křepelky s citronem a lístky šalvěje recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 svazeček šalvěj
5 lžic olivový olej
0.5 lžičky strouhaná citronová kůra
5 lžiček citronová šťáva
0.3 šálku drůbeží vývar
1 lžíce sekaná šalvěj
1 lžíce extra panenský olivový olej
4 ks křepelka
podle chuti
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme část olivového oleje, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek, sůl a pepř. Uložíme stranou. Křepelky vykostíme - zbavíme je páteře a žeber.

  2. Ve větší pánvi rozehřejeme další část olivového oleje, vložíme křepelky a nasekanou šalvěj a zprudka osmahneme dohněda. Křepelky vložíme do pekáče a uložíme stranou.

  3. Na pánev nalijeme zbytek oleje, citronovou směs a drůbeží vývar. Vrátíme na plotnu, přivedeme k varu a stálého míchání vaříme 1 minutu, až se vývar odpaří.

  4. Tekutinu z pánve nalijeme na křepelky. Pak křepelky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 - 25 minut.

  5. Upečené křepelky s citronem ozdobíme lístky šalvěje a ihned podáváme. Křepelky podáváme s přílohou podle chuti. Vynikající je bramborové pyré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!