Křepelky s citronem a lístky šalvěje recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 svazeček šalvěj 5 lžic olivový olej 0.5 lžičky strouhaná citronová kůra 5 lžiček citronová šťáva 0.3 šálku drůbeží vývar 1 lžíce sekaná šalvěj 1 lžíce extra panenský olivový olej 4 ks křepelka podle chuti mletý černý pepř mořská sůl
Postup Křepelky s citronem a lístky šalvěje recept
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme část olivového oleje, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek, sůl a pepř. Uložíme stranou. Křepelky vykostíme - zbavíme je páteře a žeber.
Ve větší pánvi rozehřejeme další část olivového oleje, vložíme křepelky a nasekanou šalvěj a zprudka osmahneme dohněda. Křepelky vložíme do pekáče a uložíme stranou.
Na pánev nalijeme zbytek oleje, citronovou směs a drůbeží vývar. Vrátíme na plotnu, přivedeme k varu a stálého míchání vaříme 1 minutu, až se vývar odpaří.
Tekutinu z pánve nalijeme na křepelky. Pak křepelky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 - 25 minut.
Upečené křepelky s citronem ozdobíme lístky šalvěje a ihned podáváme. Křepelky podáváme s přílohou podle chuti. Vynikající je bramborové pyré.