Krevetová směs v lasturách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 50 g máslo 50 g tuk 100 g hladká mouka 100 g tvrdý sýr snítky petrželky na ozdobu 250 ml smetana na vaření 200 g mražené krevety 80 g mražená míchaná zelenina
Postup Krevetová směs v lasturách recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, provaříme a neustále šleháme metličkou, až vznikne bešamelový krém. Necháme vychladnout.
Sýr najemno nastrouháme a polovinu z něj vmícháme spolu s rozklepnutým vejcem do bešamelu.
Přidáme částečně rozmrzlé krevety a zeleninu, osolíme a vše důkladně promícháme. Tukem vymazané lastury nebo zapékací misky naplníme směsí a dáme do předehřáté trouby na 150°C na 15 minut péct. Po této době posypeme sýrem a opět 15 minut zapékáme dozlatova.
Ozdobíme snítky petrželky a servírujeme přímo v lasturách. Podáváme s tmavým pečivem.