Krevetová směs v lasturách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
50 g máslo
50 g tuk
100 g hladká mouka
100 g tvrdý sýr
snítky petrželky na ozdobu
250 ml smetana na vaření
200 g mražené krevety
80 g mražená míchaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, provaříme a neustále šleháme metličkou, až vznikne bešamelový krém. Necháme vychladnout.

  2. Sýr najemno nastrouháme a polovinu z něj vmícháme spolu s rozklepnutým vejcem do bešamelu.

  3. Přidáme částečně rozmrzlé krevety a zeleninu, osolíme a vše důkladně promícháme. Tukem vymazané lastury nebo zapékací misky naplníme směsí a dáme do předehřáté trouby na 150°C na 15 minut péct. Po této době posypeme sýrem a opět 15 minut zapékáme dozlatova.

  4. Ozdobíme snítky petrželky a servírujeme přímo v lasturách. Podáváme s tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!