Krevetový koktejl recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

rajčata
3 lžíce majonéza
1 lžička brandy
avokádo
1 lžíce bílé víno
4 lžíce zakysaná smetana
1 špetka mletá paprika
citronová šťáva
1 hlávka ledový salát
300 g vařené krevety
2 lžíce sladký kečup
1 lžíce worchesterová omáčka
Tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát opláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky. Připravíme si 4 větší sklenice na nožičce. Nejlépe z tlustšího skla. Do skleniček navrstvíme ledový salát, přidat můžeme i rajčátka nebo plátky avokáda. Na zeleninu rozmístíme do každé sklenice alespoň 4 předem uvařené krevety a zakapeme je pořádnou porcí citronové šťávy

  2. V misce rozmícháme majonézu, kysanou smetanu, kečup, citronovou šťávu tabasco worchesterovou omáčkz a jednu lžičku brandy nebo koňaku. Takto připravenou zálivkou přelijeme krevety ve sklenici a můžeme podávat. Podle chuti můžeme krevetový koktejl dochutit čerstvě mletým pepřem nebo špetkou papriky nebo lehčího chilli

  3. Zdroj: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!