Krevetový koktejl s avokádem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky majonéza
1 lžička kečup
1 lžička brandy
5 kostek avokádo
5 kapek tabasco
5 listů zelený salát
1 lžička smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
citron
krevety
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na plochý talíř či tác dáme jako podklad zelený umytý salát, který pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.

  2. Krevety (množství uzpůsobíme vlastním potřebám) na 5 minut svaříme.

  3. Připravíme si koktejlovou omáčku. Majonézu, smetanu, kečup, brandy a pár kapek tabasca (nebo chilli) promícháme. Dochutíme solí, pepřem.

  4. Avokádo očistíme, vyjmeme pecku a nakrájíme na kostičky. Promícháme s krevetami a omáčkou.

  5. Krevetový koktejl s avokádem poklademe na zelený salát a servírujeme. Je to výborný předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!