Krevetový salát s kuskusem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.5 ks citron
200 g kuskus
4 lžíce olivový olej
2 ks zelená paprika
500 ml zeleninový vývar
3 lžičky tabasco
1 ks červená cibule
0.5 svazečku kadeřavá petrželka
300 g mražená kreveta
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krevety rozložíme na síto a necháme rozmrazit. Rozmražené spaříme vařící vodou a necháme okapat.

  2. Na lžíci oleje orestujeme kuskus, osolíme, zalijeme vývarem a zakrytý vaříme 8 minut. Pak sejmeme z ohně a necháme 12 minut dojít.

  3. Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme se solí a cibuli rozpůlíme. Polovinu cibule jemně nasekáme, druhou nakrájíme na tenké plátky. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Petrželku nasekáme nadrobno.

  4. Do vychladlého kuskusu zamícháme sekanou cibulku s petrželkou.

  5. Utřený česnek rozmícháme s tabascem, čerstvě vymačkanou citronovou šťávou (postačí asi 3 lžíce) a zbylým olejem. Směsí přelijeme krevety, promícháme s kuskusem.

  6. Krevetový salát s kuskusem ozdobíme kolečky papriky a plátky červené cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!