Krevety na víně s bramborovým pyré recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 kg brambory
2 sklenky mléko
500 g krevety
150 ml červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme.

  2. Krevety omyjeme, očistíme a vsypeme na rozehřátou pánev. Za občasného míchání je restujeme. Za chvíli přilijeme víno a promícháme. Necháme odpařit alkohol.

  3. Brambory rozmixujeme a postupně přidáváme mléko. Nakonec pyré osolíme a zamícháme.

  4. Pyré dáme na talíř a na něj rozdělíme krevety na víně. Krevety na víně s bramborovým pyré ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!