Krevety s játry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
1 dl smetana
2 balíčky krevety
1 dl víno
400 g drůbeží játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme najemno. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Na 2 lžících másla zpěníme cibuli. Přidáme játra, česnek a vše opepříme. Promícháme a asi 10 minut vše dusíme.

  3. Na druhé pánvi rozpustíme zbylé máslo a krátce na ní orestujeme rozmražené krevety. Krevety přidáme k játrům, zalijeme víme, promícháme a zprudka restujeme. Nakonec přidáme smetanu, osolíme a případně ještě opepříme.

  4. Krevety s játry podáváme s toasty z bílého pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!