Krkovice plněná kyselým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g vepřová krkovice bez kosti
náplň
200 g slanina
500 g kyselé zelí
marináda
1 palička česnek
100 ml olej
100 ml pivo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
8 lžic hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nejprve osmažíme. Krkovici nakrájíme na porce, uděláme kapsu a zlehka naklepeme. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí, vložíme plátek slaniny a odkapané zelí. Sepneme párátkem, osolíme a opepříme.

  2. Česnek rozdrtíme, přidáme zbytek hořčice, pivo a olej, vše dobře promícháme. Do marinády vložíme masa nejlépe přes noc. Krkovici plněnou kyselým zelím zvolna opékáme z obou stran - třeba na grilu nebo grilovací pánvi.

  3. Krkovice plněná kyselým zelím dobře chutná s měkkým chlebem a vychlazeným pivem, ale také s bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!