Krkovice plněná kyselým zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800 g vepřová krkovice bez kosti náplň 200 g slanina 500 g kyselé zelí marináda 1 palička česnek 100 ml olej 100 ml pivo podle chuti sůl mletý černý pepř na potření 8 lžic hořčice
Postup Krkovice plněná kyselým zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nejprve osmažíme. Krkovici nakrájíme na porce, uděláme kapsu a zlehka naklepeme. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí, vložíme plátek slaniny a odkapané zelí. Sepneme párátkem, osolíme a opepříme.
Česnek rozdrtíme, přidáme zbytek hořčice, pivo a olej, vše dobře promícháme. Do marinády vložíme masa nejlépe přes noc. Krkovici plněnou kyselým zelím zvolna opékáme z obou stran - třeba na grilu nebo grilovací pánvi.
Krkovice plněná kyselým zelím dobře chutná s měkkým chlebem a vychlazeným pivem, ale také s bramborem a zeleninovým salátem.