Krkovice s asijskou zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce solamyl
2 ks mrkev
čerstvý zázvor
2 - 3 lžíce sójová omáčka
1 lžíce vinný ocet
0,5 lžiček mletý zázvor
1 ks červená cibule
2 plátky vepřová krkovice
1 - 2 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý zázvor očistíme a nasekáme najemno. Cibuli a mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev nakrájíme škrabkou na plátky. Plátky krkovice osolíme a lehce posypeme mletým zázvorem smíchaným se solamylem

  2. Ve dvou pánvích rozehřejeme olej. Do jedné vsypeme cibuli, mrkev a sekaný zázvor. Zprudka vše restujeme jen než zelenina zkřehne. V druhé pánvi opražíme plátky krkovice. Pokud je maso dřív, uložíme ho na teplé místo. Zeleninu ochutíme sójovou omáčkou, octem a třtinovým cukrem, případně osolíme. Ještě asi 2 - 3 minuty zprudka restujeme. Pokud chcete mít ze zeleniny omáčku k rýži, stačí postupně přidávat trochu vodu při vaření rýže. Pak ale pozor se solí

  3. Plátky krkovice rozdělíme na talíře, doplníme asijskou zeleninou a ozdobíme. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!