Krkovice s asijskou zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 lžíce solamyl 2 ks mrkev čerstvý zázvor 2 - 3 lžíce sójová omáčka 1 lžíce vinný ocet 0,5 lžiček mletý zázvor 1 ks červená cibule 2 plátky vepřová krkovice 1 - 2 lžíce třtinový cukr
Postup Krkovice s asijskou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý zázvor očistíme a nasekáme najemno. Cibuli a mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev nakrájíme škrabkou na plátky. Plátky krkovice osolíme a lehce posypeme mletým zázvorem smíchaným se solamylem
Ve dvou pánvích rozehřejeme olej. Do jedné vsypeme cibuli, mrkev a sekaný zázvor. Zprudka vše restujeme jen než zelenina zkřehne. V druhé pánvi opražíme plátky krkovice. Pokud je maso dřív, uložíme ho na teplé místo. Zeleninu ochutíme sójovou omáčkou, octem a třtinovým cukrem, případně osolíme. Ještě asi 2 - 3 minuty zprudka restujeme. Pokud chcete mít ze zeleniny omáčku k rýži, stačí postupně přidávat trochu vodu při vaření rýže. Pak ale pozor se solí
Plátky krkovice rozdělíme na talíře, doplníme asijskou zeleninou a ozdobíme. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.