Krokety z rybího filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř
těsto
2 ks vejce
100 g strouhanka
250 ml mléko
1 ks cibule
4 lžíce hladká mouka
50 g čerstvé žampiony
500 g rybí filé
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na začátek si dáme přibližně na 15 minut v páře vařit rybí filé.

  2. Poté si připravíme světlou jíšku - najemno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova a zasypeme hladkou moukou. Chvilku mícháme a zalijeme mlékem. Ještě 5 minut vaříme a vzniklý bešamel ochutíme solí a pepřem.

  3. Jakmile nám bešamel začne chladnout, vmícháme do něj kousky uvařeného rybího filé, vajíčka, žampiony a strouhanku. Pečlivě promícháme a vytvoříme tuhé těsto.

  4. Z tohoto těsta tvarujeme buďto kuličky nebo válečky, které obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  5. Krokety z rybího filé lze použít jako přílohu i jako samostatné jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!