Krokety z rybího filé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby olej podle chuti sůl pepř těsto 2 ks vejce 100 g strouhanka 250 ml mléko 1 ks cibule 4 lžíce hladká mouka 50 g čerstvé žampiony 500 g rybí filé trojobal vejce strouhanka hladká mouka
Postup Krokety z rybího filé recept
Postup přípravy receptu
-
Na začátek si dáme přibližně na 15 minut v páře vařit rybí filé.
Poté si připravíme světlou jíšku - najemno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova a zasypeme hladkou moukou. Chvilku mícháme a zalijeme mlékem. Ještě 5 minut vaříme a vzniklý bešamel ochutíme solí a pepřem.
Jakmile nám bešamel začne chladnout, vmícháme do něj kousky uvařeného rybího filé, vajíčka, žampiony a strouhanku. Pečlivě promícháme a vytvoříme tuhé těsto.
Z tohoto těsta tvarujeme buďto kuličky nebo válečky, které obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Krokety z rybího filé lze použít jako přílohu i jako samostatné jídlo.