Kroupová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g celer
100 g pórek
100 g mrkev
100 g petržel
300 g kroupy
50 g petrželová nať
50 sušené houby
1 kg drůbeží maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme a nakrájíme na kousky. Zalijeme ho asi 2,5 litry vody a přivedem k varu.

  2. Zatím si očistíme zeleninu. K masu přidáme propláchnuté kroupy, sušené houby a na kostky nakrájenou zeleninu. Vaříme, až maso zelenina změkne. Kroupovou polévku podle chuti osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme posekanou petrželovou nať.

  3. Kroupovou polévku podáváme teplou. Nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!