Křupavé čokoládové cookies recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
0.5 balení prášek do pečiva
130 g cukr krupice
250 g hladká mouka
100 g tuk na pečení
podle chuti
kakao
na ozdobu
čokoláda
cukrářské zdobení

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozšleháme vejce a cukr. Tuk na pečení rozehřejeme a smícháme s cukrem a vejcem. Do směsi postupně přidáváme hladkou mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Pokud těsto moc lepí, můžeme přidat trochu mouky, pokud se drolí, můžeme zpracovávat lehce navlhčenýma rukama.

  2. Když je těsto pevné, hladké a moc nelepí, uděláme malé kuličky a skládáme je na plech s dostatečnými mezerami. Kuličky pak trochu zploštíme lžící, aby dostaly tvar sušenky.

  3. Sušenky nakonec můžeme ozdobit kousky čokolády, cukrářského zdobení nebo třeba trochou kokosu.

  4. Plech dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 15 minut.

  5. Hotové čokoládové cookies jsou nejměkčí hned po upečení, potom se stávají tvrdšími a suššími.

  6. Tip: Celé těsto lze připravit v robotu, ušetříme si tak čas i námahu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!