Křupavé karbanátky z krup recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks vejce 100 g kedlubna 100 g mražený hrášek 300 dkg velké kroupy 100 g mražená kukuřice lněné semínko 1 svazeček sekané bylinky (petrželka, pažitka, libeček) podle chuti sůl mletý pepř kari koření koření mahá podle potřeby strouhanka olej na vymazání
Postup Křupavé karbanátky z krup recept
Postup přípravy receptu
-
Kroupy uvaříme. Poté je dáme do mísy a přidáme vajíčka, oloupaný a prolisovaný česnek, nastrouhanou kedlubnu, mražený hrášek a kukuřici. Podle potřeby doplníme hmotu strouhankou, přidáme sůl a koření, které můžeme zvolit podle své fantazie. Nejlépe se hodí čerstvě nasekané bylinky.
Plech potřeme olejem, rukou tvarujeme menší karbanátky, ne příliš vysoké, posypeme je sezamovými semínky. Dáme péct na 180 °C po dobu asi 20-ti minut, konce musí být krásně zlatavé.
Křupavé karbanátky z krup podáváme se zeleninovým salátem či jinou oblohou, chutnají dobře i studené třeba ke svačince.