Křupavé karbanátky z krup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
100 g kedlubna
100 g mražený hrášek
300 dkg velké kroupy
100 g mražená kukuřice
lněné semínko
1 svazeček sekané bylinky (petrželka, pažitka, libeček)
podle chuti
sůl
mletý pepř
kari koření
koření mahá
podle potřeby
strouhanka
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy uvaříme. Poté je dáme do mísy a přidáme vajíčka, oloupaný a prolisovaný česnek, nastrouhanou kedlubnu, mražený hrášek a kukuřici. Podle potřeby doplníme hmotu strouhankou, přidáme sůl a koření, které můžeme zvolit podle své fantazie. Nejlépe se hodí čerstvě nasekané bylinky.

  2. Plech potřeme olejem, rukou tvarujeme menší karbanátky, ne příliš vysoké, posypeme je sezamovými semínky. Dáme péct na 180 °C po dobu asi 20-ti minut, konce musí být krásně zlatavé.

  3. Křupavé karbanátky z krup podáváme se zeleninovým salátem či jinou oblohou, chutnají dobře i studené třeba ke svačince.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!