Krůtí maso na mrkvi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 špetky sůl
30 g máslo
2 lžíce smetana
800 g karotka
40 g hladká mouka
1 špetka muškátový květ
300 g krůtí prsa
1 lžička sušený libeček

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo.

  2. Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Nakrájené krůtí maso osmahneme na lžíci oleje dozlatova. Přidáme nastrouhanou mrkev, osolíme, podlijeme trochou vody a osolíme. Podle chuti přidáme muškátový květ a libeček. Vše podusíme do poloměkka.

  3. Z másla a hladké mouky uděláme kuličku, vložíme do hrnce spolu s masem a mrkví, rozvaříme a ještě chvíli povaříme.

  4. Krůtí maso na mrkvi podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!