Krůtí nudličky s olivami a sušenými rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 větvička rozmarýn
2 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
2 sklenky kuřecí vývar
8 ks zelené olivy
8 ks sušená rajčata
450 g krůtí prsa
1 sklenka bílé suché víno
podle chuti
sůl
na obalení
mouka 00

Postup přípravy receptu

  1. Umytý a osušený plátek z krůty nakrájíme na tenké proužky a obalíme v hladké mouce.

  2. Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme šalotku nakrájenou na slabé plátky, přidáme nakrájená sušená rajčátka a na slabá kolečka nakrájené olivy. Přidáme nakrájené kachní maso a zprudka zapékáme z každé strany alespoň 5 minut. Krůtí prsa podlijeme bílým vínem, osolíme a jakmile se víno vypaří, ztlumíme teplotu a podlijeme vývarem. K masu přidáme rozmarýn a pomalu vaříme alespoň 20 minut. Masko po této době již bude měkké.

  3. Krůtí nudličky s olivami a sušenými rajčaty podáváme jako hlavní chod teplé třeba s rýží, ale záleži na naší chuti.

  4. Tip: Kachní maso můžeme zaměnit za kuřecí, výsledek je stále velmi chutný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!