Krůtí pečínka s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
5 lžiček olej
3-4 hrstě sůl
200 ml vývar
1 svazek petržel
3-4 hrstě pepř
2 lžíce sójová omáčka
800 g krůtí prsa
500 g cherry rajče

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu a nastavíme ji na teplotu 190 °C. Pepř rozdrtíme nahrubo a smícháme se solí.

  2. Maso omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. Potřeme vrstvou soli a pepře. Do pekáče nalijeme 2 lžíce oleje a vložíme připravené maso. Pečeme jej asi 40 minut. Během pečení je podléváme vývarem, ale maximálně jen 100 ml.

  3. Rajčata omyjeme a po 30 minutách pečení je k masu přidáme.

  4. Umyjeme si petrželku a otrháme lístky. Oloupeme česnek a přidáme k lístkům petrželky. Zbylý vývar, olej a sójovou omáčku promícháme s česnekem a petrželkou. Tuto směs rozmixujeme mixérem a opepříme.

  5. Pečínku podáváme nakrájenou na plátky, zalijeme připravenou omáčkou a jako přílohu můžeme použít brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!