Krůtí prsa z Avignonu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 ks pórek 1 lžíce rajčatový protlak 200 g žampiony 1 lžíce polohrubá mouka 4 dl hovězí vývar 1 lžička dijonská hořčice 100 g uzená slanina 600 g krůtí prsa 2 lžičky provensálské bylinky 2 dl bílé suché víno 1 lžička brusinkový džem 2 lžíce rostlinný olej na smažení podle chuti 0 lžiček mletý černý pepř
Postup Krůtí prsa z Avignonu recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, malý pórek na proužky a česnek rozetřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a krůtí maso na kousky velké 5 x 1,5 cm.
Cibuli zesklovatíme na oleji spolu s uzenou slaninou, přidáme krůtí maso a 3 minuty osmahneme. Přidáme žampiony s vývarem, pórek, víno, koření, bylinky, rajčatový protlak a pomalu dusíme 25 minut. Víno se používá obyčejné stolní, ale ne ovocné.
Krůtí prsa z Avignonu začneme dochucovat. Přidáme česnek, dijonskou hořčici, brusinkový džem a mouku na zahuštění. Po zahuštění by měla být omáčka asi tak hustá jako ovocná šťáva do vody. Džem používáme brusinkový, nemáme-li ho, tak aspoň meruňkový. Nyní za lehkého míchání pomalu vaříme odkryté dalších 15 minut a směs dochutíme solí.
Krůtí prsa z Avignonu podáváme s přílohou podle chuti.