Krůtí prsa z Avignonu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks pórek
1 lžíce rajčatový protlak
200 g žampiony
1 lžíce polohrubá mouka
4 dl hovězí vývar
1 lžička dijonská hořčice
100 g uzená slanina
600 g krůtí prsa
2 lžičky provensálské bylinky
2 dl bílé suché víno
1 lžička brusinkový džem
2 lžíce rostlinný olej na smažení
podle chuti
0 lžiček mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, malý pórek na proužky a česnek rozetřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a krůtí maso na kousky velké 5 x 1,5 cm.

  2. Cibuli zesklovatíme na oleji spolu s uzenou slaninou, přidáme krůtí maso a 3 minuty osmahneme. Přidáme žampiony s vývarem, pórek, víno, koření, bylinky, rajčatový protlak a pomalu dusíme 25 minut. Víno se používá obyčejné stolní, ale ne ovocné.

  3. Krůtí prsa z Avignonu začneme dochucovat. Přidáme česnek, dijonskou hořčici, brusinkový džem a mouku na zahuštění. Po zahuštění by měla být omáčka asi tak hustá jako ovocná šťáva do vody. Džem používáme brusinkový, nemáme-li ho, tak aspoň meruňkový. Nyní za lehkého míchání pomalu vaříme odkryté dalších 15 minut a směs dochutíme solí.

  4. Krůtí prsa z Avignonu podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!