Krůtí řízek plněný recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
mletý bílý pepř
olej na smažení
1 ks krůtí prso
trojobal
2 ks vejce
5 lžic strouhanka
4 lžíce hladká mouka
náplň
2 lžíce máslo
2 plátky šunka
0.5 ks celer
50 g křen

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. Křen očistíme a nastrouháme. Šunku nakrájíme na nudličky. Celer na másle podusíme a pak jej smícháme s křenem a křenem.

  2. Z krůtích prsou nakrájíme 4 větší plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Na polovinu plátků navršíme směs z celeru a křenu.

  3. Druhou polovinu plátku přeložíme na náplň, stiskneme a spíchneme špejlemi nebo špikovacími jehličkami.

  4. Takto připravené řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na oleji je zvolna usmažíme.

  5. Plněné krůtí řízky podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!