Krůtí řízek v mandlovém těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 2 ks vejce - - máslo 2 ks rajčata - - tuk 400 g fazolky - - mouka hladká - - pepř mletý 2 ks šalotka - - oříšek muškátový 4 plátky maso krůtí - - lupínky mandlové - - saturejka
Postup Krůtí řízek v mandlovém těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Řízky osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a vejci a nakonec v mandlových lupíncích, které přitiskneme. Šalotky (mohou být i cibule) spolu s rajčaty nakrájíme na kostičky. Cibulku zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 10 minut, opepříme, osolíme a okořeníme muškátem. Řízky osmažíme na tuku z každé strany. K fazolkám přidáme rajčata a prohřejeme, směs ještě okořeníme solí a pepřem a podáváme k osmaženým řízkům a bramborám.