Krůtí řízek v mandlovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 ks vejce
- - máslo
2 ks rajčata
- - tuk
400 g fazolky
- - mouka hladká
- - pepř mletý
2 ks šalotka
- - oříšek muškátový
4 plátky maso krůtí
- - lupínky mandlové
- - saturejka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a vejci a nakonec v mandlových lupíncích, které přitiskneme. Šalotky (mohou být i cibule) spolu s rajčaty nakrájíme na kostičky. Cibulku zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 10 minut, opepříme, osolíme a okořeníme muškátem. Řízky osmažíme na tuku z každé strany. K fazolkám přidáme rajčata a prohřejeme, směs ještě okořeníme solí a pepřem a podáváme k osmaženým řízkům a bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!