Krůtí roláda s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
30 g mandle
30 g kokos
1 ks limetka
1 ks červená paprika
200 ml zeleninový vývar
4 ks krůtí řízky
1 svazeček kadeřavá petrželka
4 lžíce olej lisovaný za studena

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a osolíme. Limetku omyjeme, oloupeme a vymačkáme z ní šťávu. Papriku i česnek očistíme a nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme (část si necháme na ozdobu).

  2. Do 2 lžic oleje dáme papriku s česnekem a vše 7 minut opékáme. Vypneme, přidáme petrželku, mleté mandle, kokos, šťávu i nakrájenou slupku z limetky a vejce. Promícháme a 2/3 směsi potřeme maso.

  3. Maso svážeme nití do roládek a opečeme je na zbylém oleji ze všech stran. Za podlévání vývarem dusíme 20 minut. Pak přidáme zbytek směsi a ještě 10 minut dusíme.

  4. Porce podáváme bez nití, se snítkou kadeřavé petrželky a skleničkou dobrého vína.

  5. Dělená strava - bílkovinný, velmi chutný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!