Krůtí roláda s pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg krůtí maso na roládu
0 l masový vývar na podlití
náplň
sůl
1 ks vejce
1 svazek petrželka
30 dkg tvrdý sýr
mletý černý pepř
1 ks větší pórek
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň, kterou budeme plnit krůtí maso. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Pórek důkladně omyjeme, odřízneme horní část a zbytek nakrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Žloutek oddělíme od bílku (žloutek nebudeme potřebovat) a do bílku přidáme sýr, pórek, petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

  2. Krůtí maso, které je vhodné na roládu, omyjeme, osušíme a potřeme polovinou připravené směsi (druhou polovinu odložíme, budeme ji ještě potřebovat). Poté maso svineme do rolády a převážeme kuchyňskou nití. Masovou roládu opečeme ze všech stran v rozehřátém oleji na pánvi.

  3. Opečenou roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme výpek z masa a podlijeme polovinou masového vývaru. Krůtí roládu pečeme v předehřáté troubě zhruba 90 minut, podle potřeby během pečení podlijeme vývarem.

  4. Zhruba 15 minut před koncem pečení roládu potřeme zbylou polovinou sýrové směsi a pečeme dozlatova. Hotovou roládu krájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!