Krůtí roláda s pórkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg krůtí maso na roládu 0 l masový vývar na podlití náplň sůl 1 ks vejce 1 svazek petrželka 30 dkg tvrdý sýr mletý černý pepř 1 ks větší pórek podle potřeby olej na smažení
Postup Krůtí roláda s pórkem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň, kterou budeme plnit krůtí maso. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Pórek důkladně omyjeme, odřízneme horní část a zbytek nakrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Žloutek oddělíme od bílku (žloutek nebudeme potřebovat) a do bílku přidáme sýr, pórek, petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Krůtí maso, které je vhodné na roládu, omyjeme, osušíme a potřeme polovinou připravené směsi (druhou polovinu odložíme, budeme ji ještě potřebovat). Poté maso svineme do rolády a převážeme kuchyňskou nití. Masovou roládu opečeme ze všech stran v rozehřátém oleji na pánvi.
Opečenou roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme výpek z masa a podlijeme polovinou masového vývaru. Krůtí roládu pečeme v předehřáté troubě zhruba 90 minut, podle potřeby během pečení podlijeme vývarem.
Zhruba 15 minut před koncem pečení roládu potřeme zbylou polovinou sýrové směsi a pečeme dozlatova. Hotovou roládu krájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží.