Kuře jako králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
5 dkg máslo
3 ks cibule
1 ks kuře
0.3 lžičky mletý pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
1 kelímek sladká smetana
2 lžíce ostrý kečup
1 lžička mletá sladká paprika
2 ks kuřecí stehno
marináda
1 sklenka voda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. Smícháme skleničku vody, olej, tři menší cibule pokrájené na kolečka, prolisovaný česnek, kečup, hořčici, mletou papriku, pepř a sůl.

  2. Naporcované kuře a dvě stehýnka navíc naložíme do marinády a necháme je 24 hodin odpočívat. Asi po 12 hodinách kuřecí kousky v marinádě obrátíme.

  3. Druhý den dáme pekáček s kuřetem i marinádou do vyhřáté trouby, na každou porci dáme lupínek másla a zvolna pečeme. Nakonec kuře zalijeme smetanou a dopečeme doměkka.

  4. Kuře jako králíka podáváme s bramborem a s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!